Jod – Den bortglömda mineralen

Vi behöver jod, inte bara för sköldkörteln.Var tionde kvinna över 20 år behandlades under 2020 för underfunktion i sköldkörteln, vilket till stor del beror på jodbrist men som skolmedicinen behandlar med levaxin.

Jod är helt nödvändigt för alla organ i kroppen inte bara sköldkörteln. Idag äter många människor havssalt och bergssalt som inte har jod tillsatt, vilket ger jodbrist. I kursen går vi igenom vilket salt som är bra, hur man kan ta jod, i vilken form och dosering. 

Östrogen gör det svårare för kroppen att ta upp jod, vilket förklarar varför sköldkörtelsjukdom är är vanligare hos kvinnor än hos män. Vi går igenom biokemin hur autoimmun sköldkörtelsjukdom fungerar. Hur jod påverkar ADD/ADHD, MS, fibromyalgi, hypotyreos, brösthälsa, cancer och graviditet.

Att vara trött, frysa och ha låg kroppstemperatur under 36,6 celcius är tydliga tecken på låg ämnesomsättning och att jodbrist föreligger. I 180 år har man på ett säkert och effektivt sätt behandlat sköldkörtelsjukdom både hypertyreos och hypotyreos med jod. 

https://naringscenter.se/jod-den-bortglomda-mineralen/

C-vitamin i teori och praktik


kDistanskurs som hålls via Nordiskt Näringscenter
2,5 h inspelad powerpointpresentation i flera avsnitt så att man kan läsa i den takt man önskar. Kursen når du via Nordiskt Näringscenters kursportal och du har tillgång till den i ett år från att du köpt den.

I kursen får du lära dig:
Om det räcker att äta en apelsin om dagen?
Vilka sorters C-vitamin det finns.
Hur man högdoserar C-vitamin vid sjukdom.
Vid vilka sjukdommar som C-vitamin kan användas t.ex. kikhosta, bältros
Ny och äldre forskning på C-vitamin.
Vad den vetenskapliga litteraturen säger om C-vitamin och cancer.
Hur C-vitamin kan användas vid graviditet.
Film som visar hur du kan göra liposomalt C-vitamin hemma, med mera.


Kostnad 450 kr.

https://naringscenter.se/c-vitamin-i-teori-och-praktik/
https://naringscenter.se/c-vitamin-i-teori-och-praktik/